Toast Literair 2023

Toast Literair 2023

op 22 januari 2023 om 14:00

Toast Literair 2023 op zondag 22 januari 2023.

Om 8:30 was het ontbijt klaar om verorberd te worden door zo'n 78 deelnemers.

_MG_9794_MG_9801

Dank aan de keukenploeg.

_MG_9799

Na het ontbijt werd aan de laureaten van "junior journalist 2022" een geschenkbon overhandigd:

In de ban van de ring” is de intrigerende titel van het werkje waarmee Hanne Deschodt (SPWe 4 Latijn Grieks) laureaat werd van de Junior Journalist Wedstrijd. In een vlot geschreven interview beantwoordt haar jongste nichtje, top-basketbalspeelster Kato Bevernaege, alle vragen die de lezer zelf zou stellen aan deze getalenteerde sportheld. 

Een interview heeft weinig ruimte voor lyrische beschouwingen maar door inhoudelijk boeiende en relevante informatie te geven is het een prettig te lezen vraaggesprek. Naast het leuke aan de sport wordt er ook ingegaan op het engagement, de teamspirit en de opofferingen die nodig zijn. Finaal leren we uit het artikel dat iemand die zijn passie gebruikt om zijn talenten te ontwikkelen, het zeer ver kan brengen. Op die manier is Kato een voorbeeld en een held voor Hanne.  

De tweede plaats gaat naar Maura De Poortere (4NW)  en de derde plaats is voor Odile Callewaert (4NW)

Proficiat, niet alleen aan de laureaat, maar aan allen die deelnamen aan deze grote schrijfwedstrijd, en dank aan de leerkrachten Nederlands van de tweede graad van SPWe  om deze wedstrijd te promoten bij hun leerlingen.

_MG_9809_D3_9664

Simon Andries: de interviewer geïnterviewd

Na het ontbijt was het tijd voor onze hoofdgast Simon Andries, geboren Wevelgemnaar en thans adjunct-chef Wetstraat en politiek redacteur bij De Standaard. Hans Maschelein, onze huisinterviewer stelde de vragen aan Simon Andries, die normaal gezien dit zelf doet. Antwoorden geven in de plaats van vragen te stellen.

_MG_9804_MG_9810

Het publiek was heel tevreden over dit interview en na het vragenuurtje konden we nog genieten van een aperitiefje voor het nieuwe jaar.

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit